VEEL GESTELDE VRAGEN

DE TOP 5 VAN MEESTGESTELDE VRAGEN
Wat is de beste tijd van het jaar om graszoden te leggen?
Het voor of najaar is met zijn gemiddelde temperatuur en neerslag het meest geschikt voor het leggen van graszoden. Gras kan in principe het hele jaar gelegd worden, zelfs tijdens periodes van lichte nachtvorst. Tijdens matige en strenge vorst kunnen wij niet meer snijden en kan er ook geen gras gelegd worden. Bij erg zomers weer kan er ook gras gelegd worden, maar zal er veel tijd en aandacht besteed moeten worden aan het beregenen.
Moet ik voor aanleg de bodem bemesten?
Om de graszoden goed aan te laten groeien, raden wij altijd een startbemesting aan, bij voorkeur met aanlegmest van Forever Green Pro. Deze specifieke aanlegmeststof voor graszoden verbetert de bodemstructuur en bevordert de inworteling. De verpakking is precies op maat te bestellen, zo loop je geen risico op verbranding van de jonge wortels door overdosering.
Hoe vaak en hoeveel moet ik sproeien?
Dit is volledig afhankelijk van het weer, hier bestaat helaas geen duidelijke vuistregel voor. Het is belangrijk om de graszoden en de ondergrond goed vochtig en donker van kleur te houden. Controleer dit door voorzichtig een hoekje van de graszode op te tillen. Zolang de graszoden er fris en groen uitzien is er niks aan de hand. Sproei bij erg zonnig weer niet alleen ‘s avonds maar ook midden op de dag. Naarmate de graszoden vastgroeien kun je langzaam gaan minderen.
Hoeveel dagen na de aanleg mag het gras weer betreden worden?
Bij gemiddelde temperaturen zijn de graszoden na ongeveer 14 dagen volledig vastgegroeid. Kinderen of huisdieren kunnen er dan al vlot op spelen. Laat voor die tijd het gras zo veel mogelijk met rust, de sproeier verzetten is natuurlijk geen probleem.
Wanneer mag ik beginnen met maaien?
Na ongeveer 14 dagen zijn de graszoden voldoende vastgegroeid om hun eerste maaibeurt te krijgen. Maai per keer niet meer dan 1/3 van de hoogte van het gras af. Streef na enkele maaibeurten naar een vaste maaihoogte van 3 cm. Maai in het vroege voor- en in het late najaar 1 tot 2 keer per week en in de tussenliggende periode 2 tot 3 keer per week.

KWALITEITSGRASZODEN

BEKIJK HIER DE ACTUELE KLEUR EN GESTELDHEID VAN HET GRAS DAT MOMENTEEL GEOOGST WORDT


Lees meer over ons productieproces

BESTELLEN

ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR DE AANLEG EN HET ONDERHOUD VAN JE NIEUWE GAZON
Bij Kuypers Graszoden bestel je je graszoden eenvoudig online en bepaal je zelf wanneer je je bestelling op komt halen of laat bezorgen.
Met behulp van onze oppervlaktecalculator bereken je eenvoudig en snel hoeveel graszoden je nodig hebt.
Naast graszoden kun je bij Kuypers Graszoden ook andere benodigheden bestellen en huren, zodat je alles voor je gazonproject bij de hand hebt.
Nadat je je bestelling hebt geplaatst nemen wij contact met je op om de bestelling te bevestigen en zorgen er vervolgens voor dat je bestelling op het door jou gekozen tijdstip klaarstaat.

INFORMATIE

ALLES WAT JE MOET WETEN OM JE GAZON TE LATEN STRALEN
Kuypers Graszoden - Aanleg

Aanleg

Wat heb je allemaal nodig voor het aanleggen van je gazon en hoe ga je te werk. Lees het op onze aanlegpagina.
Kuypers Graszoden - Onderhoud

Onderhoud

Hoe houd je een nieuw gazon ook na de aanleg in topconditie? Je leest er alles over op onze onderhoudspagina.
Kuypers Graszoden - Ziekten en plagen

Ziekten en plagen

Heb je toch een keer problemen met je gazon? Wij vertellen je alles over hoe te handelen bij ziekten en plagen.

CONTACT

ZO KUN JE ONS BEREIKEN

Stuur ons een bericht

    (Op alle gegevens die je met Kuypers Graszoden deelt is onze privacyverklaring van toepassing)